ירושלים תמיד מעוררת בי חשק עז למרק קובה; מסעדת "אמא" הוותיקה היא המקום לכך
אנטונינו אספוזיטו הוא פיציולו (שף פיצה) יצירתי במיוחד, שמכין קרוב ל-100 מתכונים שונים של בצק פיצה, כולל פיצות מתוקות (!) ומטוגנות ■ בשבוע הבא הוא יגיע לארץ, להעביר סדנת פיצה ברשת רוסטיקו
מי מכינה ארוחת גורמה ל-20 אנשים בזמן שיא, מי מצא את עצמו מקפיץ סטייק על מחבת לארוחת בוקר, מי החל ללוות את אימו במטבח כשהיה ילד, ומי מטריף את השכנים מדי שישי עם ריחות של בישולים?
לא רבים יודעים שמאחורי חלון ראווה צנוע של מעדנייה תל-אביבית, מסתתרת אחת הפסטות הטובות בישראל ■ איל פסטיו התחילה כחנות קטנה לממכר פסטה טרייה, גדלה למסעדה איטלקית וחזרה לתפקד כמעדנייה
לא מזמן נאסר על המנהג היהודי העתיק של קרפיונים השוחים באמבטיה, מראה שהותיר צלקות עמוקות בדורות שלמים של אשכנזים צעירים ■ אז מאיפה בכל זאת מגיע הגפילטע פיש? דרור פויר יצא לחפש את התשובה וחזר לא רק עם המתכון הסודי של שטופנהולץ מבני-ברק, אלא גם עם תשובה לשאלה מדוע שמים גזר על הקציצה
יותר ויותר מקומות עושים כבוד לארוחה הכי הגיונית באקלים החוץ-מזגני של ישראל, המזטים ■ מסעדות חדשות משיקות ארוחות מזטים, אחרות מעניקות למזטים מקום מרכזי, ויש כאלה - בנצרת, בעכו וביפו - שלא זנחו אותם מעולם
דירוג "ליידי גלובס": אלה המסעדות בת"א שבהן תוכלו למצוא מנות מנצחות
בשבוע הבא מתרחשים שני אירועים בלתי תלויים, ושניהם קשורים באותה ארץ: המשחק המכריע של נבחרת ישראל מול נבחרת בלגיה, ושבוע הקולינריה הבלגית
ספי ויינברג עזב את עולם הפרסום אחרי שהפסיק להאמין במה שהוא עושה לאחרים - והקים את "שף בוקס", מיזם מארזים מקורי להכנת עוגיות, שנכנס בהצלחה לענף המתנות המשגשג
גם מסורות החורף האירופיות וגם הרפואה הסינית ממליצות על תבלינים מחממים כמו ג'ינג'ר, קינמון, מוסקט, הל, פלפל שחור, ציפורן, אניס, וניל והדרים ארומטיים ■ בשתייה, בצלחת וגם בעוגה
"המסעדות הישראליות כובשות את ניו-יורק ואת לונדון, וזה בזכות היצירתיות של השפים הישראלים", אומרת חוקרת האוכל היהודי וההיסטוריונית קלודיה רודן בראיון ל-G, רגע לפני שהיא מקבלת פרס מפעל חיים
רובנו מגיעים למסעדות הערביות בשעות הצהריים או הערב, ולא מכירים את מטבח הבוקר הערבי ■ יוסף ("זוזו") חנא ממסעדת מגדלנה בטבריה רוצה לחשוף אותו לציבור הרחב ■ אז הוא הביא למסעדה את אימא שלו (שהיא גם מנהלת החשבונות שלו), לבשל טעמים של בית
משה תלם הוא חקלאי מודל 2014 ■ עם שפם קלאסי וסנדלים, אבל גם כזה שיוצר הכלאות ייחודיות בין זנים, מדלעת ערמונים ועד דלעת כפתורים ■ השבוע חברו החקלאי והשף צ'רלי פדידה לפסטיבל דלועים במסעדת אוליב ליף
אם אתם מתכננים לנסוע צפונה, לא לשכוח את מספר הטלפון של מסעדת קנייפה במטולה ■ ספק מסעדה, ספק פונדק דרכים, ספק הזיה
יש הרבה מה לעשות עם השאריות: משדרגים פשטידות, מאפים, דגים, תבשילים וקינוח, ומכניסים קצת חג לחול
אחד הדברים המקשים על טבעונים הוא הוויתור על גבינה, ואת זה הגבינא (לא, זו לא טעות), באה לפתור
אוכלאינסטגרם (Instagram)ימי קורונהמסעדותמסעדנים (ענף המסעדנות)מתכוניםעבודה בימי קורונהעסק ביוםפסטהרביבה וסיליה