משרד הבריאות מתכנן הפחתה הדרגתית משמעותית בנתרן בלחם עד 2017
בניגוד מוחלט לטרנד המזון הבריא, ענף החטיפים פורח ומשגשג ■ בדיקת "גלובס" מגלה שבתפוצ'יפס ובכיפלי כמות השומן היא הגבוהה ביותר, בפרינגלס יש כמות עצומה של קלוריות, ובבייגלה יש הרבה יותר מדי מלח
הביקוש האדיר הפך את היצוא הניו זילנדי של בשר כבש לסין לעסק של 550 מיליון דולר ב-2013, גידול של פי חמישה לעומת 2010
איך יופחת הסוכר במוצרים ב-60% בלי לאבד מהטעם, איך נוקתה הסויה מהאשמה בסרטן השד, וכמה אנשים רעבים נוכל להאכיל אם נפסיק לאכול בקר?
אגוז מוסקט יכול להשפיע על המוח שלכם בדיוק כמו אקסטזי במינון נמוך ■ שוקולד גורם לאופוריה בדומה להרואין ■ קפה מאט את קצב הזדקנות המוח בדומה למריחואנה ■ כמעט לכל סם יש מקבילה תזונתית. תשאלו את חוקר המוח גרי וונק ■ מיוחד ל"ליידי גלובס"
בחסות המזון התעשייתי, האדם המערבי התמכר למלח וכיום הוא צורך כפול מהכמות המומלצת ■ תוכנית לאומית תנסה להוריד את צריכת הנתרן עד 2020 ■ עכשיו רק צריך למצוא תקציב ולשכנע את היצרניות לשווק מוצרים טעימים פחות
דגני הבוקר הפופולריים מכילים הרבה יותר מדי סוכר, פחות מדי סיבים תזונתיים ואפילו מלח ■ "גלובס" בדק מה מכילים המוצרים הפופולריים על המדף
יום אחד גילו תושבי אוקלהומה סיטי שהם חיים באחת הערים השמנות בארה"ב. אז ראש העיר, מיק קורנט, שענה בעצמו להגדרה הרפואית של "שמן", החליט להוציא את כל העיר לדיאטה ■ כך נלחמים במגפת ההשמנה בלי שלטי חוצות פוגעניים
כדי לקבל תו "אפשריבריא", על הלחם לכלול 80% קמח מלא ■ רשת ארומה ישראל תהיה הראשונה לקבל את התו
מחצית מהישראלים שינו לאחרונה הרגלי תזונה - כך עולה מסקר פאנלס לרגל העונה החדשה של "מאסטר שף" ■ גם במסעדות הבינו שלא מדובר בטרנד חולף
מחקר שפורסם באחרונה טוען כי צריכת מולטי-ויטמינים, המכילים נוגדי חמצון, לא יעילה במניעת מחלות לב, סרטן ודמנציה ■ האם באמת הגיע הזמן להשליך אותם לפח, והאם הרדיקלים החופשיים שאנחנו נלחמים בהם הם תמיד אויב?
20% מילדי כיתה א' שמנים מדי, בכיתה ז' הם כבר משליש מהכיתה
PGT Healthcare, שיתוף הפעולה בין חברת פרוקטר אנד גמבל וטבע, חובר ל-Swisse Wellness, אשר מובילה את שוק הוויטמינים, המינרלים והתוספים באוסטרליה ■ PGT Healthcare מייצר ומשווק מעל ל-200 מותגי בריאות
תוכנית בריאות הכוללת פעילות גופנית ותזונה יכולה להחזיר עד פי 6 מההשקעה בה, עלויות רפואיות של העובד יורדות, וכן העלות של היעדרויות מהעבודה ■ חלק מהמעסיקים בישראל כבר מיישמים ומעודדים
פרופ' ערן סגל וד"ר ערן אלינב ממכון ויצמן רוצים להוביל את מהפכת התזונה המותאמת אישית, המבוססת על תמהיל חיידקי המעיים שלנו ■ בסופו של ניסוי גדול שהם משיקים בימים אלה, לפחות חלקנו יוכל אולי להגיד שלום לאופנת הדגנים המלאים ולניסיונות הגמילה ממתוקים
בריאות ורפואה גלי וינרבויטמיניםחיידקים ידידותייםטבעונותטכנולוגיה: סטארט-אפיםמזוןמחקרסוכרתצמחונות