שר הבריאות: "משרד הבריאות קובע, אך הוא לא לבד. צריך שיתוף-פעולה עם עוד משרדים" ■ "אמרו שלא תהיה רפורמה במזון כי יש לחצים, אבל אני מבטיח שהיא תהיה"
אכזבה לציבור ואות הרגעה לחברות המזון: רפורמת סימון מוצרי המזון של משרד הבריאות נדחית למועד לא ידוע - ולא תיכנס לתוקפה בינואר 2018 כמתוכנן
התפריט מציע מבחר מנות צמחוניות, טבעוניות, מזון ללא גלוטן, מנות מופחתות סוכר ומלח - אותן ניתן להזמין מראש לטיסה ללא תוספת תשלום
הוועדה אישרה תקנות המגדירות מזונות מותרים להגשה ומזונות אסורים במסגרת הצהרונים במסגרות הלימוד, כאשר הפיקוח על כך יתבצע ע"י משרד הבריאות ■ אילו מאכלים נשארו בחוץ?
איגוד המזון באיטליה שלח נציג לישראל להילחם ברפורמת משרד הבריאות ■ הנציג, רפאל דה לוטיו: "היצוא שלנו לצ'ילה ירד ב-8% מאז רפורמת סימון המוצרים. אם זה יקרה בישראל, מדובר בפגיעה בהסכמים עם האיחוד האירופי" ■ משרד הבריאות: "הרפורמה עומדת בכל הסכמי הסחר שיש לישראל"
הסטארט-אפ הישראלי DayTwo, שמספק ללקוחותיו המלצות תזונה מותאמות אישית דרך הסמארטפון, השלים סבב גיוס הון מוצלח של 12 מיליון דולר ■ הבסיס לפיתוח הוא מחקר פורץ דרך של מכון ויצמן המאפשר מיפוי וניתוח חדשני של הרכב חיידקי המעי
ד"ר גד אשר ממכון ויצמן, זוכה פרס רפפורט לשנת 2017, חוקר כיצד משפיעים השעונים הפנימיים על דפוסי אכילה ושובע, על השמנה ועל מחלות מטבוליות ■ בעתיד, הוא אומר, כל אדם יחיה לפי זמן הגוף שלו
בעיית הבטחון התזונתי בימינו נובעת לא רק מזמינות המזון - אלא גם מאיכותו
תולעים בתוך הפתיתים, חלזונות בתוך האוכל, פירות רקובים ודוחות שמעידים שהמזון לא ראוי למאכל אדם - איך דווקא המנות האלה מגיעות לילדים קטנים בצהרונים ברחבי הארץ? ■ צפו בתיעוד שנחשף בתוכנית "הכול כלול"
חוקר המוח פרופ' גארי וונק קובע כי הגבולות בין מזונות מסוימים לסמים מטושטשים, עד כי קשה להבדיל ביניהם ■ ראיון ל"ליידי גלובס"
הסטארט-אפ הישראלי Hargol FoodTech, שמייצר אבקה העשויה מחרגולים המשמשת לייצור מגוון מוצרי מזון בריא כמו עוגיות, רטבים לפסטה וחטיפי אנרגיה, זכה במקום הראשון בתחרות סטארט-אפים בינ"ל מתוך למעלה מ-150 חברות
הפורמולה INDI מחקה את הרכבו התזונתי של חלב אם ללא שימוש בחלב פרה או בסויה, ולפיכך מתאימה לתינוקות הסובלים מאלרגיות ■ המייסדים מבטיחים כי לכשיושלם פיתוח המוצר, הוא יימכר במחירים שיתחרו בתרכובות הפרימיום
10% מהאוכלוסייה בישראל אוכלים מזון נטול גלוטן ■ במשרד הבריאות פועלים להוזיל את סל המוצרים ללא גלוטן, שהפער בינו לסל רגיל מגיע ל-30% ■ אלא שרוב היצרנים לא מעוניינים בטרחה הכרוכה בייצור מזון ללא גלוטן, והמהפך במגוון המוצרים ובמחיריהם עדיין רחוק
באמצעות התאגיד הבריטי שמחזיק בה ובסטארט-אפ שפיתח את הממתיק, מקווה סוגת לפנות הן לצרכן והן לתעשייה ■ "עם חוק המזון וטרנד הפחתת הסוכר, 10%-15% מהשוק יפנה לממתיק מלאכותי"
תשכחו כל מה שידעתם על תזונה ומחלות: הנוירולוג האמריקאי ד"ר דיוויד פרלמוטר מציג גישה חדשנית, שלפיה לחיידקי המעיים יש השפעה עצומה במניעת מחלות מוח, לב וסרטן - וזה רק קצה הקרחון
בריאות ורפואה גלי וינרבויטמיניםחיידקים ידידותייםטבעונותטכנולוגיה: סטארט-אפיםמזוןמחקרסוכרתצמחונות